Składniki(całe ciasto):

Truskawki 500g  |  Masło 90g  |  Biszkopt podłużny 20 sztuk  |  Żelatyna 2 płaskie łyżki  |  Woda 1/2 szklanki  |  Śmietana kremówka 36% mały kubek  |  Jogurt naturalny duży kubek  |  Cukier wanilinowy opakowanie  |  Maliny 5 łyżek          

 

Wartość odżywcza (kawałek):

198kcal  |  Białko 4,9g  |  Węglowodany 17,5g  |  Tłuszcze 12,6g

 

Sposób przygotowania:

Masło rozpuścić w garnku, dodać zblendowane biszkopty. Przełożyć do tortownicy. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Jogurt, cukier wanilinowy i żelatynę wymieszać razem. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać do jogurtu. 300g truskawek pokroić w ćwiartki i dodać do mieszanki. Krem ułożyć na spodzie biszkoptowym. Na górze ułożyć na zmianę truskawki z malinami. Chłodzić w lodówce minimum 6 godzin.