Składniki (cała sałatka):

Roszponka opakowanie  |  Papryka czerwona sztuka  |  Ogórek sztuka  |  Fasola czerwona puszka  |  Ser Feta opakowanie  |  Cebula czerwona sztuka |  Słonecznik 4 łyżeczki  |  Oliwa z oliwek 2 łyżki  |  Musztarda  |  Sok pomarańczowy 20g

Wartość odżywcza - cała / porcja: 

860 kcal / 144 kcal  |  Białko 47 g - 8g  |  Węglowodany 37 g - 6g  |   Tłuszcze 62 g - 10g

Sposób przygotowania: 

Roszponkę umyć, wrzucić do miski. Warzywa umyć. Ogórka obrać, pokroić w kostkę razem z papryką. Cebulkę drobno pokroić. W między czasie uprażyć słonecznik na suchej patelni. Fetę pokruszyć w rękach i dodać do warzyw. Sos: oliwę, musztardę, sok wyciśnięty z pomarańczy oraz przyprawy wymieszać i polać sałatkę.