Składniki:

Brokuły 5 różyczek  |  Jajo sztuka  |  Papryka czerwona 1/2 sztuki  |  Ogórek sztuka  |  Cebula 1/2 sztuki  |  Słonecznik łyżka  |  Len nasiona łyżeczka  |  Oliwa z oliwek 2 łyżeczki  |  Musztarda łyżeczka  |  Miód łyżeczka  |  Sok cytrynowy łyżka

 

Wartość odżywcza:

301 kcal  | Białko 12 g  |  Węglowodany 21 g  |  Tłuszcze 21 g

 

Sposób przygotowania:

Jajka ugotować na twardo. Brokuła podzielić na różyczki i zblanszować. Nasiona uprażyć na suchej patelni ok 5 minut. Paprykę, ogórka, cebulę pokroić w kostkę. Składniki na sos wymieszać. Brokuła ułożyć na talerzu posypać warzywami i nasionami. Jaja pokroić w ćwiartki i ułożyć na sałatce. Sosem polać gotową sałatkę.