Składniki (całe ciasto-12 kawałków):

Marchew 5 sztuk  |  Olej rzepakowy szklanka  |  Mąka pełnoziarnista 2,5 szklanki  |  Proszek do pieczenia 2 łyżeczki  |  Przyprawa cynamon 2 łyżeczki  |  Sól szczypta  |  Jajo 4 sztuki  |  Miód 4 łyżki

 

Wartość odżywcza (jeden kawałek):

280kcal  |  Białko 4g  |  Węglowodany 25,5g  |  Tłuszcze 20g

 

Sposób przygotowania:

Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Marchewki umyć, obrać i rozdrobnić przy pomocy blendera. Dodać pozostałe składniki, wymieszać razem dokładnie. Jeżeli pieczemy na blaszce to wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Polecam wykorzystać formę silikonową. Piec około 35-40 minut.