Składniki:

Jarmuż 2 garście  |  Oliwa z oliwek łyżka  |  Sól szczypta  |  Pieprz czarny szczypta  |  Przyprawa chili szczypta  |  Kuskus 3 łyżki  |  Cebula czerwona pół sztuki  |  Fasola czerwona konserwowa 3 łyżki  |  Granat 2 łyżki  |  Oliwa z oliwek 2 łyżeczki  |  Musztarda pół łyżeczki  |  Pomarańcza sok z 1/4 sztuki  |  Przyprawa chili szczypta  |  Pieprz czarny szczypta

 

Wartość odżywcza:

364 kcal  |  Białko 5 g  |  Węglowodany 41 g  |  Tłuszcze 21 g

 

Sposób przygotowania:

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Jarmuż umyć, osuszyć i w misce wymieszać z oliwą, solą, pieprzem i chili. Piec w piekarniku 6 minut. Kuskus zalać wrzątkiem i odstawić na 5 minut. Cebulę pokroić w półtalarki. Czerwoną fasolę odsączyć, a z granatu wyciągnąć ziarenka. Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą. Na talerzu ułożyć jarmuż i kuskus, dodać warzywa i całość polać sosem.