Składniki:

Mleko kokosowe puszka  |  Pasta Tom Yum 3 łyżki  |  Papryczka chili sztuka  |  Krewetki koktajlowe 2 szklanki  |  Imbir korzeń mały kawałek  |  Cebula sztuka  |  Pomidor sztuka  |  Pieczarka 10 sztuk  |  Trawa cytrynowa 2 gałązki  |  Sok z limonki 2 łyżki  |  Cukier brązowy łyżeczka  |  Woda 2 szklanki  |  Sól himalajska łyżeczka

 

Wartość odżywcza:

307kcal  |  Białko 13g  |  Węglowodany 12g  |  Tłuszcze 25g

 

Sposób przygotowania:

Pomidora i cebulę pokroić w ćwiartki, papryczki chili i pieczarki w podłużne plasterki. Wodę zagotować w garnku, dodać imbir, trawę cytrynową.  Następnie dodać mleczko kokosowe. Po zagotowaniu wrzucić pieczarki, pomidora i cebulę oraz chili i pastę tom yum. Dodać sos rybny lub sól, sok z limonki oraz brązowym cukrem. Gotować na wolnym ogniu 2 minuty. Na sam koniec gotowania dodać krewetki. Surowe, szare krewetki będą dużo smaczniejsze od tych podgotowanych przed zamrożeniem. Poddusić wszystko razem ok. 3 minut. Przed podaniem wyjąć trawę cytrynową i imbir. Podawać na ciepło.