Składniki:

Mix sałat 100g    |  Tuńczyk w wodzie 2 łyżki  |  Krewetki szklanka  |  Pomidor średnia sztuka  |  Papryka żółta 1/2 sztuki  |  Soczewica kiełki2  łyżki  |  Oliwa z oliwek 2 łyżki  |  Pieprz kolorowy łyżeczka  |  Czosnek w proszku łyżeczka  |  Przyprawa tymianek łyżeczka  |  Natka pietruszki 2 łyżeczki  |  Przyprawa chili łyżeczka

 

Wartość odżywcza:

437kcal  |  Białko 37 g  |  Węglowodany 23 g  |  Tłuszcze 25 g

 

Sposób przygotowania:

Krewetki poddusić na maśle z czosnkiem, pieprzem kolorowym i pietruszką. Tuńczyka odsączyć z wody. Pomidora, paprykę pokroić w drobną kostkę. Sałatę wsypać do miski, dodać kiełki, krewetki, tuńczyka oraz warzywa. W szklance zrobić sos, oliwę połączyć z pieprzem, czosnkiem, chili oraz tymiankiem. Wszystko zmieszać z sosem.