Składniki:

Filet z indyk porcja ok. 130g  |  Szparagi 4 sztuki  |  Boczek cienki plaster  |  Musztarda 2 łyżeczki  |  Miód łyżeczka  |  Jogurt naturalny 2 łyżki  | Sól szczypta  |  Pieprz biały szczypta

 

Wartość odżywcza:

289 kcal  |  Białko 31 g  |  Węglowodany 13 g  |  Tłuszcze 13 g

 

Sposób przygotowania:

Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Pierś z indyka pokroić na małe filety i lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. W miseczce zrobić sos z połączenia musztardy, miodu i jogurtu. 1/3 sosu posmarować filety,resztę odłożyć. Szparagi umyć, odłamać twarde końcówki. Na jednego fileta ułożyć 4 szparagi, zawinąć i całość owinąć cienkim plasterkiem boczku. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Całość wysmarować sosem musztardowym. Piec w piekarniku przez ok. 40 minut (zależy od grubości fileta).