Składniki: (8 sztuk)

Czekolada 70% 200g  |  Masło 200 g  |  Jajka 6 sztuk  |  Ksylitol 100g  |  Mąka pełnoziarnista szklanka  |  Kakao 40 g  |  Sól szczypta

 

Sposób przygotowania:

Piekarnik rozgrzać do 210°C. Czekoladę rozdrobnić przy pomocy blendera. Przełożyć do garnuszka. dodać masło i roztopić, mieszając od czasu do czasu. W misce wymieszać jajka, ksylitol i szczyptę soli. Cały czas mieszając powoli dodać masę maślano-czekoladową. Na koniec dodać mąkę z kakao i wymieszać ok. minuty. Foremki napełnić masą i piec 12 minut.

 

Wartość kaloryczna: (sztuka)

 

145 kcal  |  Białko 8g  |  Węglowodany 34g  |  Tłuszcze 34g