Składniki:

Makaron pełnoziarnisty szklanka  |  Łosoś surowy lub wędzony 100g  |  Brokuły 100g  |Jogurt naturalny 2 łyżki  |  Nać pietruszki 3 łyżeczki  |  Oliwa z oliwek 1 łyżka  |  Bazylia 1 łyżeczka  |  Sól szczypta  |  Pieprz czarny mielony szczypta

 

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować al dente. Łososia doprawić solą i pieprzem. Usmażyć na oliwie.  Wymieszać ze sobą jogurt, drobno posiekany czosnek, drobno posiekaną pietruszkę i bazylię. Zblanszować brokuły. Usmażonego łososia podzielić na małe części. Jeżeli używamy wędzonego łososia wystarczy go porwać na mniejsze kawałki. Różyczki brokuła dodać do sosu, następnie dodać łososia i makaron. Wszystko dokładnie wymieszać.

 

Wartość kaloryczna:

549 kcal  |  Białko 26g  |  Węglowodany 68g  |  Tłuszcze 21g