Składniki - jedna porcja:

Dynia 300g  |  Marchew sztuka  |  Oliwa z oliwe 2 łyżeczki  |  Cebula mała sztuka  |  Bulion warzywny 1.5 szklanki  |  Sól szczypta  |  Pieprz kolorowy szczypta  |  Chili szczypta  |  Imbir malutki kawałek

 

Wartość kaloryczna:

203 kcal  |  Białko 7 g  |  Węglowodany 24 g  |  Tłuszcze 12 g

 

Sposób przygotowania:

Dynię i marchew obrać i pokroić w kostkę. Do garnka wlać oliwę i poddusić cebulę. Następnie dodać bulion oraz cebulę i imbir. Całość gotować około 15 minut, aż warzywa zmiękną. Następnie zmiksować za pomocą blendera, przyprawić do smaku solą, pieprzem i chili. Zupę można podawać z serem pleśniowym lub prażonymi pestkami dyni lub słonecznika.