Składniki: (2 porcje)

Mąka żytnia 50g  |  Mleko 50g  |  Jajo 1 sztuka  |  Woda 50g  |  Łosoś wędzony 50g  |  Szpinak mrożony 100g |  Ser Feta 3 plastry  |  Pieprz biały 1 łyżeczka  |  Czosnek w proszku 2 łyżeczki

 

Sposór przygotowania:

Mąkę, mleko, jajo, olej, wodę wymieszać na ciasto naleśnikowe. Usmażyć na patelni bez tłuszczu. Szpinak połączyć z fetą oraz przyprawami, dokładnie wymieszać. Na naleśniku ułożyć warstwę nadzienia, następnie położyć plastry łososia. Zwinąć w rulon. 

Można stworzyć wersję bezglutenową i bezmleczną, wystarczy zamienić mąkę gryczaną, mleko ryżowe oraz ser kozi.

 

Wartość kaloryczna:

455 kcal  |  Białko 32g  |  Węglowodany 48g  |  Tłuszcze 17g