Składniki na dwie porcje:

Awokado 120g 1 sztuka  |    Jajo 100g 2 sztuki  |  Cebula 25g 1/2 sztuki  |  Szynka delikatesowa z kurczaka 20g 1 duży plaster  |  Sól himalajska 2g szczypta  |  Pieprz biały 2g szczypta

Sposób przygotowania:

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Awokado umyć (opcjonalnie można obrać je ze skóry), przekroić na pół i wyciągnąć pestkę. Szynkę i cebulę pokroić w drobną kosteczkę. W zagłębienie w awokado wbić jajo, posypać je szynką i cebulą oraz doprawić solą i pieprzem. Zapiekać w piekarniku ok. 15 minut.

Wartość kaloryczna:

350 kcal  |  Białko 16 g  |  Węglowodany 14 g  |  Tłuszcze 27 g